Forår! Tapning af Birkesaft

Under birkens svale skygge

 

Betula pendula, og betula pubescens.

Ungdommelige skønne slanke birketræer!. Så legende og lette, så gode til at lade vandet flyde i deres grene, stamme og blade.

Lige nu er det tid for at samle den lækre birkesaft, og det er nemt! Et træbor på 10 mm, en gummislange med en udvendig diameter på 10 mm, en gennemsigtig flaske og en cykelelastik. Og selvfølgelig en stor velvoksen birk!

Birkesaft er fyldt med elektrolytter, magnesium, kalium, zink, calcium, fosfor, mangan, natrium, jern, c-vitamin, fructose, glukose, frugtsyrer og aminosyrer!! Og så smager det også skønt! Saften smager sødt, blødt, friskt og frugtet. Meget behageligt læskende.

Man kan bruge saften til ALT muligt. saft, sirup (der skal dog bruges 100 l til en liter sirup!! Hvilket jeg synes er ekstremt ressourcespild! Samt at det varmes over lang tid og derved ødelægger mange næringsstoffer!). Man kan bruge det i brød, madlavning, hårvand, is, ølbrygning, mjød m.m.

Personligt synes jeg nok mest at man skal nyde den frisk. Når man drikker den uopvarmet får man fuld valuta på næringsstofferne.

Rigtig god fornøjelse 🙂