Infused Water

Infused Water (infuseret vand) er det nye sort indenfor sunde drikke.

At lave udtræk på koldt vand er dog noget jeg har gjort i mange år. Den klassiske som mange kender, er jo nok citronskiver i vandkaraflen.

Infused Water, baserer på at tilføje dit vand næring: vitaminer, mineraler og phytonæringsstoffer.
Ved at tilføje frisk frugt, grønt og urter til vandet og lade det trække flere timer før det drikkes får du en skøn sund velsmagende drik.

Her i sommervarmen vil vi jo meget gerne have noget der køler og hydrerer os (giver os fugt). Kølende og hydrerende planter og urter kan være: agurk, melon, aloe vera gel, vejbredsblade, natlysblade, mynte, stedmoderblomster, morgenfrueblomster, jordbærblade, hindbærblade, hindbær, stikkelsbær, citronmelisse, mælkebøtteblade, blegselleri, citron.

Urter til at styrke huden med mod solens stråler skal gerne indeholde fugtgivende og antioxidante planter. Det kunne være: timian, rosmarin, oregano, natlysblade og blomster, stedmoderblomster, rosenkronblade, havtorn, aroniabær, vejredsblade, agurk, melon, aloe vera gel,

Fremgangsmåde. For at frigøre alle de dejlige næringsstoffer skal cellevæggene gerne brydes lidt. Så urterne krammes mellem hænderne eller snittes groft, frugt og grønt skal enten skæres eller rives. En kande fyldes ca. ½ op med de gode sager og koldt vand tilsættes. Nu skal det bare stå fra ½ time til ca 4 timer. Der kan sagtens hældes frisk vand på når du har drukket af det. Hvis du synes kan du filtrere det og ellers kan du også blot fjerne lidt af planterne.

Vil du gerne have en tættere næringsfyldt drik, kan du lave stærk te som trækker i 4-8 timer på f.eks. brændenælde, vejbred, rødkløver, lindeblomster, hvidtjørneblomst og blade eller hindbærlade, og så blande det med det kolde infuserede vand.

Rigtig god fornøjelse med sommerens drikke 🙂