Morgenfruer til næsten alt !

Min Kliniks navn: Klinik Calendula, betyder morgenfrue.

Så morgenfruer har en helt særlig plads hos mig. Dens strålende farver i gult og orange kan kun gøre en glad når man ser den. En mere helende plante er vist svær at komme i nærheden af

I min lille video kan du høre om dens mange gode egenskaber. Der er lidt “støj fra vind og mine poppeltræer, som nærmest lyder som havets brusen”, det må man tage med som amatør you-tuber!

Hvis du ikke allerede har den i din have, så skynd dig ud og køb en pose frø, de er spirevenlige og kommer igen året efter hvis de får lov at kaste frø.

 

Hvis du vil vide mere om lægeplanter, kan jeg afsløre at der i efteråret kommer nogle små urteture og nogle workshops hvor der bliver gået mere i dybden med urterne og hvordan du selv kan bruge dem. Så følg med her på siden under Kurser og Onlinebooking; og på Facebook: Klinik Calendula og Urteline, der vil begivenhederne også blive slået op. Jeg laver også meget gerne foredrag og urteture, hvis du har et arrangement du gerne vil have mig ud til.

 

 

 

DIY Morgenfrueolie

Hvis du gerne selv vil lave en dejlig morgenfrueolie, som kan bruges til alverdens ting (og som er BETYDELIG billere end at købe sig til – og synes jeg, 1000 gange bedre) så kan du gøre som følger:

Ingredienser:
30 gram tørret øko. morgenfruehoveder, med blomsterbunden på, ikke kun kronbladene. Enten kan du blende dem eller snitte dem fint op .(Sonnentor har en fin tørret øko morgenfrue)
1-2 spsk vodka
250 ml. god økologisk olivenolie.

Vejledning:
Du skal røre vodka og morgenfruer godt sammen i en skål, dette gør du får at åbne cellevæggene og hydrere planterne uden vand, så afgiver de lettere deres fantastiske indholdsstoffer. Du lader det hvile i 10 min og kommer det over på et glas med låg. Så hælder du olivenolien på så alt plantematerialet er dækket helt, et par centimeter over materialet. Så skal de stå 6 uger og trække. Den første uge skal du med en ren lang genstand gaffelskaft eller lign. forsigtigt røre det rundt og sørge for at der ingen luftbobler ned i urten er. Det må meget gerne stå lidt lunt, så indholdsstoffer rigtigt kan trække ud i olie.
Efter 6 uger filteres olien og du har den lækreste og mest eksklusive hudolie!

Rigtig god fornøjelse.